Fant 11 utsultede barn i campingvogn

Se video: Et fryktelig syn møtte politimennene i en leir midt i ødemarken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har vært politimann i 30 år, og aldri sett noe lignende, sier én av dem som fant barna. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det rystende funnet ble gjort av politimenn fra Taos County, som undersøkte et slumlignende og avsidesliggende område i Amalia i New Mexico rett før helgen.

I det som beskrives som en skitten, underjordisk campingvogn, dekket av gamle bildekk og annet søppel, fant politiet 11 barn i alderen ett til 15 år.

– Disse barna var sulte, tørste og skitne. Jeg har vært politimann i 30 år, og har aldri sett noe lignende. Barna lignet på flyktninger fra land i den tredje verden, sier sheriff i Taos County Jerry Hogrefe til ABC News Radio.

Ifølge politimennene som fant barna skal bostedet ha vært uten elektrisitet og rennende vann. Det ble heller ikke funnet noe rent drikkevann, og kun noen få poteter og en boks med ris når det gjaldt mat.

– For å være ærlig vet vi ikke når de sist fikk et måltid med mat, sier Hogrefe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Flere nordmenn kan være involvert i avslørt overgrepsnettverk

Lette etter savnet 3-åring

I tillegg til de 11 barna ble det funnet fem voksne på stedet, to menn og tre kvinner. Flere amerikanske medier skriver at politimennene opprinnelig lette etter en tre år gammel gutt, da de kom for å lete i området. Ifølge Albuquerque Journal ble gutten og hans far meldt savnet av guttens mor, for nesten åtte måneder siden.

Foto: AP
Foto: AP

Lokalt politi og FBI har samarbeidet over en lengre periode for å finne gutten, og FBI mistenkte at guttens far oppholdt seg i det avsidesliggende området i Amalia. Det skal imidlertid ikke ha vært gode nok grunner til å utstede en ransakingsordre, skriver ABC News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det forandret seg imidlertid da en politietterforsker i Georgia videresendte oss en beskjed, som vi med rimelighet trodde stammet fra én som befant seg i området. Beskjeden var bare: «vi sulter og vi trenger mat og vann», forteller Hogrefe i en presseuttalelse fra politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ektepar tiltalt for vold og overgrep mot egne barn

Var tungt bevæpnet

Amerikanske medier skriver at de to mennene skal ha nektet å følge politiets ordre, da politiet ankom stedet. Ifølge Albuquerque Journal var den savnede guttens far tungt bevæpnet med blant annet en ladd rifle og fire ladde pistoler. Politiet opplyser imidlertid at ingen ble skadet da mennene ble arrestert.

ABC News skriver at amerikanske myndigheter tror at de tre kvinnene på stedet er mødrene til de 11 barna.

– Det virker åpenbart at de er hjernevasket, og at de føler seg svært truet av mennene som hadde kontroll på dette stedet, sier Hogrefe.

Fant ikke savnet gutt

Ingen av de voksne skal hittil ha sagt noe til myndighetene om den savnede 3-åringen. De 11 andre barna har blitt overlever til myndighetene i New Mexico.

– De hadde ingen sko og bare skitne filler til klær. Vi gav dem vannet vårt og den snacksen vi hadde - det er de triste levekårene jeg har sett, sier sheriff Hogrefe til nyhetsbyrået AP.

Les også: HRW: Syriske kurdere rekrutterer barnesoldater