Tre tsjekkiske soldater drept i selvmordsangrep i Afghanistan

Det var tre tsjekkiske NATO-soldater som ble drept av en selvmordsbomber fra Taliban i Afghanistan søndag. Angrepet er det dødeligste mot NATO på flere måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldatene patruljerte til fots da de ble rammet av bomben, opplyser NATOs operasjon i Afghanistan i en pressemelding søndag.

Det tsjekkiske forsvaret opplyste samme dag at de tre soldatene var fra Tsjekkia. Dermed har i alt 13 tsjekkiske soldater mistet livet i Afghanistan.

I tillegg ble tre soldater såret, hvorav én er amerikaner og to er afghanere.

I en uttalelse sier Tsjekkias forsvarsminister Lubomir Metnar at han er sterkt berørt av dødsfallene, og han uttrykker dyp medfølelse med de pårørende

I tillegg ble tre soldater såret, hvorav én er amerikaner og to er afghanere.

Angrepet skjedde ved sekstiden søndag morgen i nærheten av Charakar i provinsen Parwan, 60 kilometer nord for Kabul. Selvmordsbomberen kom til fots.

I juli gjennomførte Taliban et annet selvmordsangrep mot en NATO-kolonne i Logar-provinsen, som også ligger øst i landet. To sivile ble drept og et NATO-kjøretøy ble ødelagt.

Lørdag ble fire afghanske soldater drept da Taliban angrep et nytt administrasjonsbygg for myndighetene i Uruzgan-provinsen sør i landet, ifølge en lokal politisjef.

NATO avsluttet formelt sin operasjon i Afghanistan i 2014, men 16.000 utenlandske soldater, hvorav 13.000 er amerikanere, er fortsatt utplassert i landet for å drive opplæring og gi annen støtte til de afghanske regjeringsstyrkene. De utfører også det som beskrives som antiterroroperasjoner.

Personvernpolicy