Kina stanser film om Ole Brumm

Ole Brumm er blokkert på sosiale medier i Kina fordi han angivelig ligner på president Xi Jinping og brukes som symbol i regimekritisk sammenheng.
Ole Brumm er blokkert på sosiale medier i Kina fordi han angivelig ligner på president Xi Jinping og brukes som symbol i regimekritisk sammenheng. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske myndigheter har nektet å la filmen Christopher Robin og Ole Brumm vises på landets kinoer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina har ikke gitt noen forklaring på at filmen nektes vist, men Ole Brumm er omstridt i landet fordi den honningelskende teddybjørnen angivelig ligner på president Xi Jinping, og spøkefulle montasjer av de to har fått stor spredning de siste årene.

Figuren har dukket opp som symbol i ulike regimekritiske sammenhenger, og kinesiske myndigheter har følgelig blokkert tegnene for Ole Brumm på sosiale medier.

Bannlysingen av den nye filmen behøver imidlertid ikke ha noe med Ole Brumm-forbudet å gjøre. Landet tillater nemlig bare 34 utenlandske filmer per år, og påkostede action-filmer prioriteres.

I nyversjonen av den gamle klassikeren av A.A. Milne fra Disney-konsernet spiller Ewan McGregor en voksen Christopher Robin som gjenopptar bekjentskapet med sin gamle teddybjørn.

Les også:

Kina truer med toll på flere amerikanske varer