Geriljagruppen ELN kidnappet politifolk og soldat

ELN-leder Pablo Beltran under forhandlingene med den colombianske regjeringen på Cuba tidligere denne uken. To uker etter at partene erklærte seg uenige, har gruppen kidnappet seks personer. Foto: Desmond Boylan / AP / NTB scanpix
ELN-leder Pablo Beltran under forhandlingene med den colombianske regjeringen på Cuba tidligere denne uken. To uker etter at partene erklærte seg uenige, har gruppen kidnappet seks personer. Foto: Desmond Boylan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Geriljagruppen ELN har kidnappet seks personer, deriblant tre politifolk og en soldat, to dager etter at fredssamtalene med regjeringen brøt sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kidnappingen skjedde ved elven Arquila nord i landet og er bekreftet av ELN-kommandør Omar Gómez. I et lydopptak sendt til en rekke journalister lover han at gruppen vil ta godt vare på gislene.

De seks personene satt i en båt da de ble overrumplet av bevæpnede ELN-soldater i militæruniformer, opplyser hæren i landet, som også hevder den kidnappede soldaten trenger umiddelbar medisinsk hjelp.

Colombias regjering og den marxistiske geriljagruppen ELN har i lang tid forsøkt å forhandle seg fram til en fredsavtale i kjølvannet av avtalen som ble inngått med den langt større geriljagruppen FARC i november 2016.

I en felles uttalelse onsdag opplyste president Juan Manuel Santos og ELN at samtalene endte uten enighet. Neste uke overtar landets nye president Ivan Duque, som har varslet en langt strengere tone i forhandlingene.

Duque har også gått til valg på å skrive om avtalen med FARC-geriljaen, som Santos fikk Nobels fredspris for.