Zimbabwes valgkommisjon: Resultatet kommer «veldig snart»

MDC-tilhengere brenner valgplakater med bilder av sittende president Emmerson Mnangagwa fra regjeringspartiet ZANU-PF. Foto: AP / NTB scanpix
MDC-tilhengere brenner valgplakater med bilder av sittende president Emmerson Mnangagwa fra regjeringspartiet ZANU-PF. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet etter presidentvalget i Zimbabwe blir offentliggjort «veldig snart», ifølge landets valgkommisjon – som ikke lenger oppgir noe tidspunkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidigere torsdag kunngjorde valgkommisjonen i en Twitter-melding at resultatet skulle offentliggjøres kl. 21 samme kveld.

Men etter noen timer ble meldingen slettet og tidspunktet endret til «veldig snart».

Twitter-meldingen var tredje gang kommisjonen har oppgitt et tidspunkt for når resultatet skal offentliggjøres. Tidligere frister er ikke blitt overholdt.

De stadige utsettelsene har ført til økt uro for valgfusk, og onsdag oppsto det voldsomme sammenstøt mellom opprørspoliti og hæren på den ene siden og tilhengere av opposisjonspartiet MDC på den andre i hovedstaden Harare.

Både MDC og vestlige observatører har stilt seg undrende til hvorfor resultatene fra presidentvalget er de siste som blir offentliggjort, når disse stemmene var de første som ble telt.

Mandag ble det avholdt valg på både president, nasjonalforsamling og lokale forsamlinger. Etter loven har valgkommisjonen fem dager på seg til å kunngjøre resultatene.