1.500 flyktninger og migranter har druknet i Middelhavet i år

Artikkelen fortsetter under annonsen

1.514 flyktninger og migranter har mistet livet i forsøk på å ta seg over Middelhavet til Europa i år, viser ferske tall fra IOM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har 57.571 flyktninger og migranter tatt sjøveien til Europa i år, og dette er under halvparten så mange som i samme periode i fjor da det ankom 112.375.

1.514 unge og gamle har hittil i år mistet livet i forlis i forsøk på å ta seg til Europa, mot 2.409 på samme tid i fjor. Andelen som omkommer er imidlertid høyere i år enn i fjor, ettersom antallet som forsøker å krysse Middelhavet er langt lavere.

De fleste som flykter over Middelhavet tar seg nå til Spania. Der ankom 22.858 i årets seks første måneder, mot drøyt 6.500 i samme periode i fjor. Det er en økning på hele 250 prosent.

I Italia har det ankommet 18.392 flyktninger og migranter sjøveien i år, og det er en nedgang på over 80 prosent fra samme periode i fjor. Landets samarbeid med den libyske kystvakten og libyske militsgrupper, som hindrer mennesker å legge ut på Middelhavet, er trolig årsak til dette.

15.970 flyktninger og migranter tok seg til Hellas, mens i underkant av 250 gikk i land på Malta og drøyt hundre på Kypros, viser IOMs tall.