Koblet mysteriet til forsvunnet onkel: Identifisert 64 år etter sin død

Se video: For over 60 år siden forsvant franske Henri La Masne på skitur i Alpene. Ved hjelp av sosiale medier klarte italiensk politi å identifisere levningene hans basert på DNA-prøver fra niesen hans.

Med hjelp av sosiale medier har italiensk politi klart å identifisere levningene til en fransk skiløper. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2005 fant italiensk politi levninger, et par briller, en klokke og skiutstyr på Matterhorn, nær grensen mellom Italia og Sveits.

Helt frem til i dag har funnet vært et mysterium, men ny DNA-teknologi og en kampanje i sosiale medier har gitt italiensk politi svar på hvem mannen var.

I 2005 fant politiet skiutstyr ved levningene på rundt 3000 meters høyde på Matterhorn. Foto: Polizia di Stato
I 2005 fant politiet skiutstyr ved levningene på rundt 3000 meters høyde på Matterhorn. Foto: Polizia di Stato

I 2017 kunne ny DNA-teknologi avdekke at levningene var en mann som var rundt 30-35 år da han mistet livet. De anslo at han var 1,65 meter høy og døde en gang på våren.

I tillegg fant politiet en mynt i lomma på mannen som ble datert til mellom 1946 og 1950.

Politiet hadde ingen savnede som passet til beskrivelsen, og i fjor gikk politiet ut på en kampanje på sosiale medier. Flere aviser og radiostasjoner har omtalt mysteriet.

Søndag kunne politiet melde på sine egne sider at en fransk statsborger hadde lyttet til en radiokanal og koblet mysteriet til sin egne forsvunne onkel.

Ifølge CNN var det franske Emma Nasem som mente politiet beskrivelse passet til hennes onkel Henri le Masne. Han ble savnet under en storm i Alpene i 1954.

Den franske kvinnen kommenterte på italiensk politi sin Facebook-post, og senere har spytt fra Nasem sin far bekreftet at levningene var Henri la Masne.

La Masne jobbet i det franske finansdepartementet og hadde en stor lidenskap for ski.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært