Åtte personer mistet livet i skogbrannene i Nord-California

En brannmann overvåker et hus blir slukt av flammene i Lakeport nord i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
En brannmann overvåker et hus blir slukt av flammene i Lakeport nord i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De massive skogbrannene i California har tatt livet av åtte mennesker, i tillegg skal flere være savnet i brannherjingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12.000 brannmenn kjemper mot rundt 17 betydelige skogbranner i California hvor til sammen 50.000 personer er evakuert fra de brannrammede områdene.

I fylket Shasta er 19 personer savnet, skriver CNN. I samme fylket er hele 38.000 mennesker evakuert.

– Jeg har bodd i dette lokalsamfunnet hele livet. Aldri har jeg sett en brann med slik destruktiv kraft, sier Leonard May fra Shasta.

Brannmannskaper skal i imidlertid den siste tiden ha greid å få kontroll på noen av de store brannene som har etterlatt seg flere tusen mål som rykende ødemark.

Tirsdag morgen, norsk tid, førte to skogbranner i områdene Mendocino og Lake Counties til at sju hus brant ned og flere landsbyer ble evakuert. Rundt 10.000 hjem ble også truet av flammene.

Flere barn omkommet

Carr-brannen, som er en av de største brannene, tok livet av to barn på fire og fem år som var sammen med bestemoren sin, som også mistet livet. I tillegg døde en person som nektet å forlate huset sitt.

Flere brannmenn har også omkommet i California. I Carr- brannen omkom to brannmenn i slukningsarbeidet. Også ved brann i Yosemite, omkom to brannmenn.

Unntakstilstand

Donald Trump godkjente Californias ønske om å få nasjonal hjelp til å slukke brannen og bistå med evakueringsarbeidet.

Guvernørens kontor i California opplyser at 12.000 brannfolk fra så langt unna som Florida og New Jersey er spredd rundt i delstaten.

Presidenten har også erklært unntakstilstand i California.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært