Passasjerbuss kjørte på veibombe i Afghanistan

Minst elleve sivile ble drept og over 30 såret da en buss kjørte på en veibombe vest i Afghanistan. Mange av ofrene er kvinner og barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerbussen var på vei fra Herat til hovedstaden Kabul da den kjørte på bomben i Bala Buluk-distriktet i provinsen Farah natt til tirsdag.

– Det var en bombe plantet av Taliban for å ramme sikkerhetsstyrkene, men dessverre var det en passasjerbuss som ble rammet, sier polititalsmannen Muhibullah Muhib i Farah.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bomben, men den afghanske opprørsbevegelsen Taliban er svært aktiv i provinsen.

Bilder på sosiale medier viser restene av en utbrent buss sammen med en gruppe afghanske menn ved åstedet.

Sivile har lidd de største tapene i den 17 år lange krigen i Afghanistan. Veibomber og andre hjemmelagde bomber har så langt i år krevd 232 sivile menneskeliv og såret 645. Det utgjør 17 prosent av det totale antallet drepte og såret hittil i år.

Taliban er tungt til stede i Farah. I mai startet opprørerne en større offensiv for å erobre provinshovedstaden med samme navn. Voldsomme kamper ble innledet med afghanske og amerikanske styrker, som drev Taliban-krigerne til utkanten av byen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært