Nord- og Sør-Korea i fredssamtaler på grensen

Den sørkoreanske generalmajoren Kim Do-gyun smilte til pressen før han gikk inn for å møte sine nordkoreanske motparter. Han leder den sørkoreanske delegasjonen. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Den sørkoreanske generalmajoren Kim Do-gyun smilte til pressen før han gikk inn for å møte sine nordkoreanske motparter. Han leder den sørkoreanske delegasjonen. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Representanter fra Nord- og Sør-Korea er tirsdag i gang med de planlagte samtalene i grensebyen Panmunjom. Målet er å implementere atomavtalen fra april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet, som holdes på generalnivå, begynte tirsdag morgen lokal tid, opplyser Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Gjennom samtalene håper de to partene å finne ut hvordan de skal implementere avtalen som ble inngått mellom Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i april.

Partene er enige om formelt å avslutte Koreakrigen og om en fullstendig atomnedrustning. Det faktiske innholdet i avtalen har likevel blitt sterkt kritisert for å være for vagt.

De to partene møttes sist i juni, også da i Panmunjom, for å diskutere muligheten for å åpne en toglinje mellom landene. Nord-Korea er imidlertid fortsatt underlagt strenge sanksjoner, og en fysisk forbindelse mellom nord og sør vil kun bli mulig dersom disse sanksjonene blir opphevet.