Eritrea og Somalia gjenopptar diplomatisk kontakt

Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed ber om at alle økonomiske sanksjoner mot Eritrea oppheves etter at de to landene gjenopptok sine diplomatiske bånd. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed ber om at alle økonomiske sanksjoner mot Eritrea oppheves etter at de to landene gjenopptok sine diplomatiske bånd. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eritrea og Somalia gjenopptar den diplomatiske kontakten etter 15 år uten samarbeid mellom landene. Samtidig ber de om at FNs sanksjoner mot Eritrea oppheves.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten kommer etter et tre dager langt besøk i Eritrea for Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed.

Da han bekreftet nyheten hjemme i Somalia, ba Mohamed om at FNs økonomiske sanksjoner mot Eritrea oppheves. Landet er ilagt en rekke sanksjoner fordi FN mener det støtter opprørsbevegelsen al-Shabaab, noe eritreiske myndigheter alltid har nektet for.

– Eritrea og Somalia vil sammen jobbe for å sikre fred i regionen, stabilitet og økonomisk vekst, sier Eritreas informasjonsminister Yemane Meskel.

Samtalene med Somalia kommer bare tre uker etter at Eritrea skrev under på en historisk fredsavtale med nabolandet Etiopia. Eritreas president Isaias Afwerki har også besøkt Etiopia for første gang på 22 år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært