Dødstallet stiger etter skogbrannene i Hellas

Omkring 500 mennesker var samlet utenfor den greske nasjonalforsamlingen mandag kveld. De la ned blomster og tente lys til minne om ofrene for landets dødeligste skogbrann på mange tiår. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
Omkring 500 mennesker var samlet utenfor den greske nasjonalforsamlingen mandag kveld. De la ned blomster og tente lys til minne om ofrene for landets dødeligste skogbrann på mange tiår. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Greske myndigheter har oppjustert dødstallet etter de voldsomme skogbrannene til 92 personer. Fremdeles leter kystvakten etter antatt omkomne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justeringen kom etter at dykkere mandag fant enda en død person i området der skogbrannen brøt ut omkring 30 kilometer øst for Aten 23. juli.

Brannen er den dødeligste i Hellas på mange tiår, og fremdeles fryktes det at dødstallet vil stige ytterligere ettersom flere ennå er savnet.

Mange av de omkomne er funnet i vannet fordi de druknet i forsøket på å unnslippe flammene. Mandag fikk kystvakten bistand fra spesialdykkere med vannscootere som kan brukes på 120 meters dyp.

Mer enn 3.500 hjem har blitt skadet av brannen, hvorav over 1.000 er å anse som totalskadde.

– Brannen spredte seg 5 kilometer på 90 minutter i et område der 20.000 mennesker befant seg. Under de forholdene var det ikke mulig å gjennomføre en komplett og organisert evakuering, sier talsperson for myndighetene Dimitris Tzanakopoulos.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Greske myndigheter har fått krass kritikk for manglende beredskap, og statsminister Alexis Tsipras har sagt at han tar det politiske ansvaret for branntragedien. Regjeringen har varslet at de vil be råd fra andre EU-land når de reorganiserer landets sivilforsvar.

Mandag kveld var omkring 500 personer samlet utenfor den greske nasjonalforsamlingen for å legge ned blomster og tenne lys for brannens ofre.