De norske brannfolkene ferdige i Sverige

Skogbrannen i Ljusdal var en av de mest omfattende. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix
Skogbrannen i Ljusdal var en av de mest omfattende. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske brannfolkene og helikoptrene som har hjulpet til i kampen mot svenske skogbranner, er tilbake i Norge. Det kan imidlertid bli behov for dem igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En fordelaktig værmelding og redusert fare for nye skogbranner gjør at svenske myndigheter har besluttet å redusere den internasjonale bistanden, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) mandag.

Ti norske skogbrannhelikoptre og rundt 40 brannmannskaper fra Trøndelag har vært i innsats på ulike steder i Sverige siden anmodningen om hjelp kom 15. juli.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt med skogbrannslokkingen i Sverige. Dette klarte vi samtidig som vi ivaretok høyeste skogbrannberedskap i Norge, og jeg er stolt av den formidable innsatsen til mannskapene i så vel luften som på bakken – både i Sverige og her hjemme, sier DSB-direktør Cecilie Daae.

Samtidig understreker Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i Sverige at behovet for internasjonal bistand igjen kan øke dersom situasjonen på bakken endrer seg til det verre.