Israel løslater kunstnere bak Tamimi-portrett

De tre som er mistenkt for å ha malt portrettet av ikoniske Ahed Tamimi på den israelske muren rundt Betlehem, ble søndag løslatt. Foto: AP / NTB scanpix
De tre som er mistenkt for å ha malt portrettet av ikoniske Ahed Tamimi på den israelske muren rundt Betlehem, ble søndag løslatt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To italienere og en palestiner, som er mistenkte for å stå bak et gigantisk portrett av den 17 år gamle palestinske aktivisten Ahed Tamimi, er løslatt i Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser myndighetene i landet.

– De to italienerne som er mistenkt for å ha vandalisert et sikkerhetsgjerde i Betlehem, er løslatt. Men visumene deres er ikke lenger gyldige, og de må forlate Israel innen 72 timer. Om de ikke etterkommer dette vil de bli utvist, opplyser politiet.

Palestineren ble løslatt på bakgrunn av han ikke skal ha vært veldig involvert i arbeidet, ifølge politiet.

Ifølge israelsk politi ble de tre arrestert lørdag, mens de malte et 4 meter høyt portrett av Tamimi på den såkalte sikkerhetsmuren Israel har bygd ved Betlehem på den okkuperte Vestbredden.

– Da israelsk grensepoliti forsøkte å arrestere dem forsøkte de å rømme i en bil, men ble stoppet, heter det i politiets uttalelse.

Ahed Tamimi og moren Nariman ble søndag løslatt etter åtte måneders israelsk fangenskap etter å ha fiket til en israelsk soldat på familiens gårdsplass i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden i desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært