Samfunnstopper pågrepet i korrupsjonssak i Peru

Det har blitt arrangert flere store demonstrasjoner i forbindelse med korrupsjonsskandalen i Peru. Her viser demonstranter i hovedstaden Lima hva de mener om saken. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Det har blitt arrangert flere store demonstrasjoner i forbindelse med korrupsjonsskandalen i Peru. Her viser demonstranter i hovedstaden Lima hva de mener om saken. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Peruansk politi pågrep søndag elleve personer, flere av dem samfunnstopper, i forbindelse med en korrupsjonssak som har utløst flere demonstrasjoner i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 400 politifolk deltok i pågripelsene tidlig søndag morgen, opplyser innenriksdepartementet i Peru. Advokater og toppbyråkrater er blant de pågrepne.

Korrupsjonssaken har vokst i omfang etter at den tidligere høyesterettsdommeren Walter Rios ble pågrepet for flere uker siden. Han anklages for å ha gitt strafferabatt i bytte mot betaling eller andre tjenester. Mange høytstående politikere og advokater skal ha vært involvert i korrupsjonen.

I kjølvannet av skandalen har president Martin Vizcarra varslet en folkeavstemning som kan endre hele det juridiske og politiske systemet i Peru.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært