Storbrann sentralt i Göteborg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 40 brannfolk forsøker å slukke en voldsom brann i Lundby sentralt i Göteborg. Vitner har hørt en rekke eksplosjoner fra industribygning i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningstjenesten fikk melding om brannen ved 22-tiden søndag, skriver SVT. Brannen startet i en industribygning for laks og reker, og redningstjenester opplyser at det er gassflasker i bygningen. En enorm røyksky kan ses fra store deler av Göteborg.

– Den sprer seg kjempefort. På bare fem til ti minutter har det eksplodert rundt ti ganger fra bygningen, sier vitne og lokal beboer Timmy Andersson.

Et titalls brannbiler, fire ambulanser og flere politibiler er på plass. Totalt 40 brannfolk deltar i slukningsarbeidet.

– Vi forventer et omfattende og langvarig slukningsarbeid, skriver redningstjenesten i en pressemelding.

Politiet har valgt å sperre av et område på 300 meters radius. Åtte personer er evakuert fra en adresse som ligger inne i det avsperrede området. Evakueringen skjer ikke på grunn av spredningsfare, men av frykt for nye og kraftigere eksplosjoner, opplyser politiet.

Samtidig ber redningstjenesten om at dører og vinduer i området holdes lukket. Beboerne blir også bedt om å holde seg innendørs.