Stigende dødstall etter kraftig monsunregn i India

Tykk tåke ved hus langs en fjellside i Dharmsala i India søndag 29. april. Regionen herjes av kraftig monsunregn. Foto: AP / NTB scanpix.
Tykk tåke ved hus langs en fjellside i Dharmsala i India søndag 29. april. Regionen herjes av kraftig monsunregn. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Minst 70 mennesker har omkommet som følge av kraftig monsunregn nord i India de siste dagene, opplyser myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallet steg til 70 etter at ytterligere 34 ble funnet døde i løpet av lørdag og søndag som følge av monsunregnet som har herjet i delstaten Uttar Pradesh siden torsdag.

Suresh Gautam, talsperson for krisemyndighetene i delstatshovedstaden Lucknow, sier de fleste av dem døde etter at husene deres raste sammen. Andre etter å ha fått strømførende kraftledninger over seg, druknet, eller dødd som følge av trafikkulykker forårsaket av flomvann.

De vestlige distriktene Sahranpur, Meerut og Mazaffarpur er verst rammet, sier Gautam.

Uttar Pradesh er hjem for 220 millioner mennesker, og myndighetene har styrket beredskapen som følge av uværet.

Mer regn er ventet de neste tre dagene, noe som skaper frykt for ytterligere skader og flommer ettersom flere elver nå nærmer seg å renne over sine bredder.

Den årlige monsunsesongen mellom juni og september er nødvendig for jordbruket i India, men den kan samtidig skape store ødeleggelser.

I fjor omkom over 1.000 mennesker i flommer forårsaket av monsunsesongen i India, Nepal og Bangladesh.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært