Over 20 skadd i kraftig storm i Japan

Sandsekker settes opp ved en elvebredd som ble ødelagt av flommene tidligere denne måneden i prefekturet Okayama sørvest i Japan. En kraftig storm er på vei mot området. Foto: AP / NTB scanpix.
Sandsekker settes opp ved en elvebredd som ble ødelagt av flommene tidligere denne måneden i prefekturet Okayama sørvest i Japan. En kraftig storm er på vei mot området. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Minst 23 personer er skadd etter at den tropiske stormen Jongdari traff land i Japan natt til søndag, melder den japanske rikskringkasteren NHK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jongdari traff først land som en tyfon, før den ble nedgradert til en tropisk storm da den traff land sentralt i Japan rundt klokken 1 natt til søndag.

Ifølge NHK er 23 personer skadd så langt. I tillegg er tusenvis av hus uten strøm.

Senere søndag er det ventet at stormen treffer Chugoku-regionen, som ble rammet av rekordregn, jordskred og omfattende flommer i det som var den verste katastrofen i landet på flere tiår tidligere i juli.

Formaninger

Over 220 mistet livet, mens nærmere 4.000 av dem som overlevde uværet bor fortsatt på midlertidige evakueringssentre.

Meteorologisk institutt i Japan gikk lørdag ut og ba folk være tidlig ute med evakuering.

– Vi ber folk spesielt i de regnrammede regionene om å følge nøye med på evakueringsvarsler, sa talsperson Minako Sakurai.

Les også: Kraftig tyfon på vei mot flomrammede deler av Japan

I den vestlige byen Shobara i prefekturet Hiroshima har drøyt 36.500 mennesker allerede fått beskjed om å evakuere, inkludert 991 som bes om å umiddelbart dra til evakueringssentre. Ytterligere 6.380 har fått beskjed om evakuere i byen Kure i samme prefektur.

Fly på bakken

Evakuering er imidlertid ikke obligatorisk i Japan, og frykten er at mange blir værende hjemme og senere fanget av raskt stigende vannstand og plutselige jordskred.

– Vi er alvorlig bekymret, sa en innbygger i Okayama til den japanske rikskringkasteren NHK lørdag.

Mer enn 410 fly er kansellert, og alle ferjetjenester til og fra Tokyo har blitt kansellert som følge av Jongdari.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært