Minst seks døde i skogbrann i California

De etterlatte sørger etter at lokale myndigheter bekrefter at Melody Bledsoe og hennes barnebarn omkom i brannen i Carr. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix
De etterlatte sørger etter at lokale myndigheter bekrefter at Melody Bledsoe og hennes barnebarn omkom i brannen i Carr. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst seks mennesker, der blant tre sivile, har mistet livet i skogbrannene i California, opplyser lokale myndigheter lørdag. Flere er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cal Fire bekrefter lørdag at to barn og deres bestemor i 70-årene har omkommet i Carr. Ifølge AP var barna fire og fem år gamle. Skogbrannen som startet i området mandag omfatter et område på 32.749 hektar og har nesten doblet sitt omfang siden fredag.

I tillegg bekreftes at enda en av brannmannskapene er død. Vedkommende mistet livet i brannen i Ferguson som har beveget seg oppover mot nasjonalparken Yosemite sentralt i California.

Les også: Trump erklærer unntakstilstand i skogbrannherjede California

Dødstallet har nå steget til seks. I tillegg er 17 personer meldt savnet, ifølge Reuters.

Lørdag erklærte USAs president Donald Trump unntakstilstand i California, etter at delstatsguvernør Jerry Brown i California gjorde det samme i det nordlige fylket Shasta og ba om føderal hjelp.

Mer enn 10.000 brannfolk er satt i sving for å kjempe mot 14 ulike skogbranner rundt om i California.

Tidligere denne uken, torsdag og fredag, ble to brannfolk bekreftet omkommet i brannen.