Kraftig tyfon på vei mot flomrammede deler av Japan

Sandsekker settes opp ved en elvebredd som ble ødelagt av flommene tidligere denne måneden i prefekturet Okayama sørvest i Japan. En kraftig tyfon er på vei mot området. Foto: AP / NTB scanpix.
Sandsekker settes opp ved en elvebredd som ble ødelagt av flommene tidligere denne måneden i prefekturet Okayama sørvest i Japan. En kraftig tyfon er på vei mot området. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

En kraftig tyfon har truffet land sentralt i Japan og beveger seg vestover mot allerede flomrammede deler av landet. Titusenvis bes om å evakuere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen Jongdari, som bærer med seg vindkast på over 50 meter per sekund, traff land i Ise i prefekturet Mie tidlig søndag lokal tid.

Uværet, som allerede har sluppet enorme mengder regn over østlige deler av Japan, er nå på vei vestover med full styrke etter å ha kastet store bølger og revet ned trær over havnebyen Shimoda sørvest for hovedstaden Tokyo.

Senere søndag er det ventet at den treffer Chugoku-regionen, som ble rammet av rekordregn, jordskred og omfattende flommer i det som var den verste katastrofen i landet på flere tiår tidligere i juli.

Over 220 mistet livet, mens nærmere 4.000 av dem som overlevde uværet bor fortsatt på midlertidige evakueringssentre.

Japans meteorologiske institutt ber folk være tidlig ute med evakuering.

– Vi ber folk spesielt i de regnrammede regionene om å følge nøye med på evakueringsvarsler, sier talsperson Minako Sakurai.

I den vestlige byen Shobara i prefekturet Hiroshima har drøyt 36.500 mennesker allerede fått beskjed om å evakuere, inkludert 991 som bes om å umiddelbart dra til evakueringssentre. Ytterligere 6.380 har fått beskjed om evakuere i byen Kure i samme prefektur.

Evakuering er imidlertid ikke obligatorisk i Japan, og frykten er at mange blir værende hjemme og senere fanget av raskt stigende vannstand og brå jordskred.

– Vi er alvorlig bekymret, sier en innbygger i Okayama til den japanske rikskringkasteren NHK.

Mer enn 410 fly er kansellert, og alle ferjetjenester til og fra Tokyo har blitt kansellert som følge av Jongdari.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært