Tenåring døde etter å ha blitt skutt av israelske soldater

Innbyggerne på Gazastripen begynte å holde ukentlige demonstrasjoner mot Israels beleiring og blokade i slutten av mars, og israelske soldater stasjonert langs grensa har siden skutt og drept over 140 mennesker og såret tusenvis av andre. Dette bildet er fra en demonstrasjon 3. juli. Foto: AP / NTB scanpix
Innbyggerne på Gazastripen begynte å holde ukentlige demonstrasjoner mot Israels beleiring og blokade i slutten av mars, og israelske soldater stasjonert langs grensa har siden skutt og drept over 140 mennesker og såret tusenvis av andre. Dette bildet er fra en demonstrasjon 3. juli. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En palestinsk 17-åring som ble skutt av israelske soldater under en demonstrasjon på Gazastripen fredag, døde av skadene, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 år gamle Mohmen al-Hams ble skutt av israelske soldater stasjonert på grensa til den beleirede enklaven under en demonstrasjon i Rafah. Han ble truffet av skarpe skudd i brystet og døde lørdag på sykehuset.

14 år gamle Yassin Abu Armana og 43 år gamle Ghazi Abu Mustafee ble også skutt og drept av israelske soldater under fredagens demonstrasjoner. Begge ble ifølge øyenvitner truffet i hodet, Mustafee mens han satt på bakken.

Over 180 andre ble såret, 70 etter å ha blitt truffet av israelske kuler, opplyser helsemyndighetene på Gazastripen.

Over 140 drept

Innbyggerne på Gazastripen begynte å holde ukentlige demonstrasjoner mot Israels beleiring og blokade i slutten av mars, og israelske soldater stasjonert langs grensa har siden skutt og drept over 140 mennesker.

De aller fleste som ble drept, var ubevæpnede demonstranter, blant dem flere barn. Journalister og helsearbeidere er også drept.

Over 10.000 ubevæpnede palestinere er også såret, tusenvis etter å ha blitt truffet av skarpe skudd på flere hundre meters hold.

Krass kritikk

Israel har høstet krass internasjonal kritikk og anklages av menneskerettsorganisasjoner for overdreven maktbruk og mulige krigsforbrytelser som følge av voldsbruken.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har sluttet seg til kritikken og kaller Israels maktbruk uakseptabel.

– Det er uakseptabelt å skyte med skarpt mot demonstranter. Dette er tydelig kommunisert til israelske myndigheter, sa hun til NTB i mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært