Mueller har 35 vitner mot Trumps tidligere kampanjesjef

Spesialetterforsker Robert Mueller har innkalt 35 personer til å vitne mot Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Her sammen med kona Kathleen Manafort. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Spesialetterforsker Robert Mueller har innkalt 35 personer til å vitne mot Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Her sammen med kona Kathleen Manafort. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spesialetterforsker Robert Muellers har 35 navn på vitnelisten i rettssaken mot Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listen ble lagt fram fredag og inneholder tidligere regnskapsførere, assistenter og venner av den tiltalte.

Blant navnene på listen er Manaforts tidligere forretningspartner og medtiltalte Rick Gates som i februar erklærte seg skyldig og har sagt ja til å samarbeide med etterforskerne.

På listen er også Tad Devine, en av Bernie Sanders valgkampstrateger som også deltok i Manaforts politiske arbeid i Ukraina.

Rettssaken mot Manafort er den første i Muellers Russland-etterforskning. I tillegg til skatteunndragelse og banksvindel, er han også tiltalt for blant annet hvitvasking og for å ha forsøkt å påvirke sentrale kilder i saken.

Saken er berammet til å starte tirsdag i Alexandria i Virginia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært