100.000 berørt av togkaos i Paris

Artikkelen fortsetter under annonsen

En brann på en trafostasjon har forårsaket et omfattende strømbrudd i Paris, som også har rammet togtrafikken i den franske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere bydeler og forsteder i Paris er strømløse som følge av brannen, deriblant Montparnasse, der en Frankrikes største togstasjoner ligger.

Om lag 16.000 husstander er uten strøm, mens 100.000 togreisende er berørt av strømbruddet ved Montparnasse stasjon, ifølge det franske jernbaneselskapet SNCF. Ifølge lokale medier er det kaos på stasjonen ettersom flere franskmenn nå er i ferd med å dra på ferie.

SNCF har benyttet seg av reservekraft for å få sendt av gårde hurtigtogene til og fra Bretagne og Loiredalen. Deler av togtrafikken har kommet seg i gang, men det ventes at strømbruddet vil skape forstyrrelser i togtrafikken gjennom helgen.

Årsaken til brannen i trafostasjonen er ukjent, men den skal ha startet i en tunnel i Issy-les-Moulineaux sydvest for Paris. Like ved ligger Microsofts hovedkvarter i Frankrike, der 2.500 personer måtte evakueres, ifølge franske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Parallelt har varmebølgen i Europa skapt problemer for togene mellom London og Paris. Varmen påvirker aircondition-systemene om bord i togene, som går i tunnel under Den engelske kanal. Torsdag var forsinkelsene på opptil fem timer, men siden da har forsinkelsene blitt halvert.

Eurotunnel råder reisende til å ta med seg drikkevann på reisen.