Trump avviser at han visste om møtet i Trump Tower

President Donald Trump avviser påstand om at han kjente til møtet mellom sin eldte sønn, Donald Trump Jr., og en russisk advokat i juni 2016.
President Donald Trump avviser påstand om at han kjente til møtet mellom sin eldte sønn, Donald Trump Jr., og en russisk advokat i juni 2016. Foto: Alec Tabak / AP/NTB Scanpix

USAs President Donald Trump benekter et CNN-oppslag om at han kjente til møtet mellom sin eldste sønn og en russisk advokat i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet fant sted i Trump Tower i juni 2016, mens valgkampen pågikk.

CNN meldte torsdag at president Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, sier at Trump senior kjente til dette møtet på forhånd. CNN viste til anonyme kilder som sa at Cohen var villig til å orientere Mueller om dette.

– NEI. Jeg kjente ikke til møtet med min sønn, Don Jr, tvitret Trump fredag.

Cohen selv deltok ikke på møtet i Trump Tower, og han ikke lagt fram noe materiale som beviser at presidenten visste om det på forhånd. Cohen skal heller ikke ha noe opptak av hva som ble sagt.

Bakgrunn: CNN: Cohen hevder Trump visste om møtet i Trump Tower

Lederne for Trumps valgkamp skal i forkant av møtet ha fått inntrykk av at en russisk advokat, med gode kontakter til Moskva, skulle tilby dokumenter som ville være ødeleggende for Hillary Clinton, som alle på det tidspunkt trodde ville vinne valget.

Omstendighetene rundt dette møtet er noe av kjernen i spesialetterforsker Robert Muellers gransking av det såkalte Russlandssporet, påstander om at russerne forsøkte å påvirke presidentvalget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært