Europride åpner i Stockholm og fortsetter i Göteborg

Tusener av filippinere deltok i Pride March i juni. Nå kommer Europride til Stockholm og senere til Göteborg. Foto: AP/NTB scanpix
Tusener av filippinere deltok i Pride March i juni. Nå kommer Europride til Stockholm og senere til Göteborg. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den årlige europeiske festivalen for seksuelle minoriteter, Europride, går av stabelen i Stockholm fredag. Senere i august fortsetter festen i Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner er ventet til den store åpningskonserten i Kungsträdgården i hjertet av den svenske hovedstaden.

Høydepunktet under festivalen blir utvilsomt den store paraden som går lørdag 4. august. Britta Davidsohn, sjef for Stockholm Pride, venter rundt 60.000 deltakere.

Hundretusener vil ventelig kranse den 4,5 kilometer lange ruten, i en kavalkade av farger, musikk og kostymer. Stockholm var også vert for arrangementet i 1998 og 2008. Oslo holdt Europride i 2005 og 2014.

Det ti dager lange arrangementet tilbyr også seminarer, debatter, filmvisninger og utstillinger, der temaet er seksuelle minoriteter og menneskerettigheter.

Stockholm arrangerer Europride sammen med Göteborg, og der fortsetter festivalen 14. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært