Mor til svensk drapsdømt: – Vil bare vite at han lever

<p>Mannen som rømte skulle transporteres til en psykiatrisk klinikk i Göteborg. Foto: Jeppe Gustafsson / TT / NTB scanpix</p>
Mannen som rømte skulle transporteres til en psykiatrisk klinikk i Göteborg. Foto: Jeppe Gustafsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er over to uker siden en drapsdømt svensk mann rømte fra en fangetransport i Sverige. Mannens mor sier hun er overbevist om at sønnen er uskyldig dømt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil bare vite at han lever. Jeg vil klemme ham, sier moren til Expressen.

Svensk politi har søkt etter sønnen hennes i over to uker, etter at han rømte under en fangetransport mellom Göteborg og Sala.

25-åringen er i tingretten dømt til 14 års fengsel for knivdrap, og politiet har gått ut med en internasjonalt etterlysning.

Store politistyrker, helikopter og hunder er blitt satt inn i søket.

Tidligere denne uken skrev svenske medier at Fast-gruppen er satt inn i søket - en gruppe i politiets nasjonale, operative avdeling som har spesialisert seg på å spore opp personer som er etterlyst.

Les også: Politiet i Sverige jakter drapsdømt fange på rømmen

Visste ikke at sønnen hadde rømt

Moren til 25-åringen sier til Expressen at hun var på ferie da sønnen rømte. De hadde avtalt at han skulle ringe når han hadde kommet frem til Sala. Da samtalen uteble ringte hun sin søster.

– Jeg spurte henne om han hadde ringt henne. Da svarte hun at han hadde forsvunnet. Jeg kunne ikke tro at det var sant, sier hun.

Moren sier til avisen at hun er overbevist om at sønnen er uskyldig dømt. 25-åringen har tidligere erkjent at han har drept en mann med kniv, men har hele tiden hevdet at han handlet i selvforsvar.

– Han burde blitt helt frikjent. Alle mennesker har rett til å redde sitt eget liv, sier moren.

25-åringen har anket dommen i tingretten. Politiet i Sverige har tidligere opplyst i en pressemelding at mannen ikke har noen historie med vold, utover dommen i tingretten.

Moren sier til den svenske avisen at sønnen ikke bør fortsette å rømme.

– Man kan ikke leve sånn. Han er ikke et sånt menneske.

Les også: Fransk fengselsrømling unnslapp politiet nok en gang

Mistenker tjenestefeil

Det har blitt rettet kritikk mot politiet i Sverige etter at 25-åringen klarte å rømme, og hendelsen utredes nå internt av Kriminalvården i Sverige.

Henrik Dahlström i svensk politi, sier til Expressen at det er opprettet en anmeldelse om tjenestefeil.

– Vi har grunn til å tro at det finnes brister i håndteringen av rutinene. At det er en form for tjenestefeil som er begått, og at han har forsvunnet som en følge av dette, sier han.

Les også: Mann pågrepet for å ha hakket i stykker Trumps stjerne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært