USA klarte ikke overholde fristen for familiegjenforening

Nulltoleransepolitikken til Trump-administrasjonen vekket kraftige reaksjoner og det ble holdt demonstrasjoner over hele USA. Her på Capitol Hill i Washington. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Nulltoleransepolitikken til Trump-administrasjonen vekket kraftige reaksjoner og det ble holdt demonstrasjoner over hele USA. Her på Capitol Hill i Washington. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Foto: NTB scanpix

USAs immigrasjonsmyndigheter gjenforente over 1.800 barn før fristen gikk ut torsdag, men 700 er fortsatt skilt fra foreldre og foresatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 2.500 barn ble skilt fra sine foreldre da Trump-administrasjonen i vår innførte en nulltoleransepolitikk mot migranter som krysset grensa til USA uten riktig dokumentasjon. USAs helseminister Alex Azar sier det dreier seg om «under 3.000» barn til sammen.

Dette skapte reaksjoner over hele verden, og Donald Trump undertegnet senere en presidentordre som omgjorde praksisen med å splitte opp familier, men da var allerede flere tusen barn satt i interneringsleirer ved grensen til Mexico eller sendt til mottakssentre og fosterfamilier rundt om i hele USA.

Fristen for å gjenforene de minste barna med sine foreldre gikk egentlig ut mandag, men en føderal dommer forlenget den med noen dager. Bakgrunnen for dette var at myndighetene sa at de trengte mer tid til å bekrefte identiteten til alle barna og foreldrene deres.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært