Fransk fengselsrømling unnslapp politiet nok en gang

Et internt politinotat som nyhetsbyrået AP har fått tak i, viser to bilder av Rédoine Faïd, som søndag rømte fra fengsel for andre gang. Foto: AP / NTB scanpix
Et internt politinotat som nyhetsbyrået AP har fått tak i, viser to bilder av Rédoine Faïd, som søndag rømte fra fengsel for andre gang. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fransk politi jakter fortsatt på Rédoine Faïd som 1. juli flyktet fra et fengsel utenfor Paris ved hjelp av helikopter. Onsdag kom han seg nok en gang unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faïd sonet i et fengsel i Reau sørøst for Paris da han gjennomførte den spektakulære flukten med helikopter. Flere væpnede menn bisto i flukten og helikopteret ble senere funnet utbrent.

Omkring 2.900 politifolk søkte etter Faïd uten resultater, og han ble ikke sett igjen før onsdag da en patrulje så 46-åringen og en annen person ved en bensinstasjon i Piscop, en forstad til Paris. Da politiet gikk mot dem raste de av gårde, noe som resulterte i en voldsom biljakt. Det hele endte med at politiet fant bilen forlatt i et parkeringshus.

– De slapp unna med en hårsbredd. Det hele skjedde på noen få sekunder, sier en politikilde.

I den forlatte bilen fant politiet seks forpakninger med eksplosiver og flere falske bilskilt. Ifølge politiet klarte de to trolig å stikke av til fots via trappene i parkeringshuset.

– Oppfinnsom

Frankrikes justisminister Nicole Belloubet har tidligere uttalt at man trenger mye oppfinnsomhet for å klare å rømme på denne måten.

– Du trenger åpenbart mye oppfinnsomhet og en form for urokkelig viljestyrke for å gjennomføre en flukt som denne, sa justisministeren etter at Faïd stakk av.

Faïd satt fengslet med en dom på 25 år etter at han i 2010 tok del i et væpnet ran der en politikvinne ble drept.

Andre gang på rømmen

Det er ikke første gang Faïd er på rømmen. I 2013 flyktet han også fra et fransk fengsel, den gang ved å ta gisler og sprenge seg gjennom murene ved hjelp av dynamitt. Han ble pågrepet igjen seks uker senere.

Karrieren som tyv startet fransk-algerieren på midten av 1990-tallet, da han ledet en bande som sto bak alt fra væpnede ran til juveltyverier og utpressing. Medlemmene ble pågrepet i 1997, og Faïd ble dømt til 30 års fengsel.

Han ble løslatt på prøve etter ti år, men ble i 2011 igjen fengslet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært