Flyselskaper trues til å kalle Taiwan del av Kina

American Airlines er at av selskapene som har gitt etter for det kinesiske kravet om å omtale Taiwan som en del av Kina.
American Airlines er at av selskapene som har gitt etter for det kinesiske kravet om å omtale Taiwan som en del av Kina. Foto: Kiichiro Sato / AP

Kinesiske myndigheter betegner det som «positive skritt» at flere flyeselskaper går med på kravet om å omtale Taiwan som en del av Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taiwan er et selvstendig demokrati, men en øy som Kina betrakter som en del av sitt territorium, og som i ytterste fall kan bli tvunget inn i folden med makt. Kina jobber iherdig internasjonalt for å isolere Taiwan.

Kinesiske luftfartsmyndigheter sendte i april et varsel til flere titall flyselskaper og ba dem rette seg etter Kinas praksis i omtalen av Taiwan. Fristen med å følge pålegget gikk ut onsdag.

Taiwanske myndigheter tar sterkt avstand fra det kinesiske presset og sier at Taiwan er en del av det internasjonale luftfartssamfunnet, uavhengig av kinesiske myndigheters undertrykkelse.

American Airlines er et av selskapene som bøyer av. Forklaringen er at selskapet alltid retter seg etter reglene i de landene de opererer i, i dette tilfellet Kina.

American Airlines og Delta er i ferd med å justere sine formuleringer, mens Hongkong-selskapet Cathay Pacific allerede har begynt å bruke formuleringen «Taiwan, Kina», ikke bare «Taiwan».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært