Pence ber Ortega stanse volden i Nicaragua

Over 350 mennesker er drept siden protestene mot Nicaraguas president Daniel Ortega begynte i april. Her begraves studenten Gerald Vasquez, som ble drept da politiet og regimevennlige milits stormet et universitet i Managua 14. juli. Foto: AP / NTB scanpix
Over 350 mennesker er drept siden protestene mot Nicaraguas president Daniel Ortega begynte i april. Her begraves studenten Gerald Vasquez, som ble drept da politiet og regimevennlige milits stormet et universitet i Managua 14. juli. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs visepresident Mike Pence ber president Daniel Ortega stanse volden i Nicaragua og oppfordrer ham til å fremskynde valget i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visepresidenten skriver på Twitter at volden i Nicaragua unektelig er statsstøttet og at regimet står bak over 350 dødsfall.

– USA oppfordrer Ortega-regjeringen til å stanse volden NÅ og framskynde valget – verden følger med! avslutter Pence tweeten med.

Uttalelsen kommer kort tid etter at Det nicaraguanske senteret for menneskerettigheter (CENIDH), som støttes av Norsk Folkehjelp, tirsdag opplyste om at ytterligere fem mennesker er drept i Nicaragua.

Minst 351 mennesker er ifølge CENIDH drept siden protestene mot Ortega og myndighetene i Nicaragua begynte i april.

I et intervju med Fox News tirsdag sa Ortega at han ikke har noen planer om å gå av før perioden hans er over og at han heller ikke ser noen grunn til å fremskynde valget.

– Å framskynde valget vil skape ustabilitet, usikkerhet og gjøre ting verre, sa 72-åringen, som har ledet landet i 22 år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært