Trump legger press på López Obrador om NAFTA

Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador har offentliggjort et brev fra Donald Trump, der den amerikanske presidenten ber om fortgang i NAFTA-forhandlingene. Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB scanpix
Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador har offentliggjort et brev fra Donald Trump, der den amerikanske presidenten ber om fortgang i NAFTA-forhandlingene. Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mexicos påtroppende president Andrés Manuel López Obrador har offentliggjort et brev fra president Donald Trump, som vil ha fortgang i NAFTA-forhandlingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror en suksessrik reforhandling av NAFTA vil føre til flere og bedre betalte jobber … men bare om vi kan gjøre det raskt, ellers vil jeg velge en annen vei som er veldig annerledes fra den nåværende, skriver Trump i det én side lange brevet. Det ble lest opp av Mexicos påtroppende utenriksminister Marcelo Ebrard tirsdag.

I brevet sier Trump også at han er enig med López Obradors fire prioriteringer for en mulig avtale: handel, migrasjon, utvikling og sikkerhet.

Representanter fra Mexico, Canada og USA skal møtes i Washington torsdag for å forhandle videre.

Forholdet mellom Mexico og USA har vært svært anstrengt siden Trump under sin valgkamp i 2016 kalte mexicanere voldtektsmenn og kriminelle, truet med å oppheve frihandelsavtalen NAFTA og varslet at han ville bygge en mur mot Mexico, som Mexico måtte betale.

Under valgkampen lovet 64 år gamle López Obrador å «sette Trump på plass».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært