Macron diskuterte Syria og Ukraina med Lavrov

President Emmanuel Macron under møtet med president Vladimir Putin i Moskva 15. juli. Foto: Yuri Kadobnov / AP / NTB scanpix
President Emmanuel Macron under møtet med president Vladimir Putin i Moskva 15. juli. Foto: Yuri Kadobnov / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Emmanuel Macron fikk tirsdag besøk av Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Møtet var ikke varslet om på forhånd, opplyser franske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lavrov kom sammen med Russlands forsvarssjef Valerij Gerasimov, kort tid etter at de to hadde møter med Tysklands statsminister Angela Merkel og utenriksminister Heiko Maas i Berlin.

Ifølge Macrons kontor var det Russlands president Vladimir Putin som ba om møtet, etter samtaler med den franske presidenten tidligere denne måneden.

På møtet diskuterte partene situasjonen i Syria og repatriering av syrere som har flyktet til Libanon, Jordan, Tyrkia og Tyskland. Frankrike og Russland gjennomførte forrige uke en nødhjelpsoperasjon i Syria, det første nødhjelpssamarbeidet mellom Russland og et vestlig land under krigen i Syria.

Situasjonen i de krigsherjede, østlige delene av Ukraina ble også tema på møtet, men hva som ble diskutert er ukjent. Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian var også til stede på møtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært