Canada vil revurdere våpenlover

Canada er i sorg etter skyteepisoden i Toronto søndag. Nå vil myndighetene se på våpenlovene i landet. Foto: Mark Blinch / The Canadian Press via AP / NTB scanpix
Canada er i sorg etter skyteepisoden i Toronto søndag. Nå vil myndighetene se på våpenlovene i landet. Foto: Mark Blinch / The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter skyteepisoden i Toronto søndag, som kostet to mennesker livet, vil regjeringen i Canada se på forslag til endringer av våpenlovene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsminister Ralph Goodale sier regjeringen vil begynne med å se på forslag som allerede er lagt fram som følge av angrepet på en moské i Quebec i januar i fjor.

Ifølge politiet i Toronto er et av problemene hvor våpnene kommer fra. Før 2012 ble om lag tre firedeler av våpen brukt til å begå kriminelle handlinger, smuglet inn fra USA. Siden 2017 har antallet våpen som er kjøpt lovlig, men som blir solgt videre, økt betraktelig.

Politiet har så langt ikke gått ut med hva slags våpen den mistenkte gjerningsmannen brukte i Toronto søndag kveld.

Det var en ti år gammel jente og en 18 år gammel kvinne som ble drept da en 29 år gammel mann begynte å skyte i nabolaget Greektown. Også den mistenkte gjerningsmannen døde, men det er ukjent om han ble skutt av politiet eller om han tok sitt eget liv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært