20.000 har underskrevet kampanje for å drikke 2000 år gammel «mumie-milkshake»

Se video: Tidligere i juli ble en sarkofage funnet i byen Alexandria i Egypt. Inni sarkofagen befant det seg skjelett flytende i en rødlig væske. Nå har over 20.000 mennesker undertegnet en kampanje for å drikke væsken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den store sarkofagen som ble oppdaget i Alexandria tidligere i sommer er åpnet. Inni finnes tre skjelletter og kloakk, som en stor gruppe mennekser tilsynelatende ønsker å drikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En svær, svart sarkofag i granitt ble funnet under byggearbeid i Alexandria i Egypt tidligere i sommer. Arkeologene mente den hadde stått uåpnet siden den ble plassert der, for over 2000 år siden.

Det var knyttet stor spenning og forventning til hva den mystiske, svarte sarkofagen kunne inneholde. Var det skatter og utsmykninger? Storslåtte våpen? Intakte klær og gjenstander? Eller kanskje Alexander den store selv, viss levninger aldri har blitt funnet?

Håpefulle arkeologer og hobby-historikere måtte se seg skuffet. For selv om sarkofagen er den største som har blitt oppdaget i Alexandria noen gang, sto ikke innholdet helt i stil.

I den sorte boksen fløt tre halvoppløste skjelletter i kloakk, som skal ha lekket inn i kisten fra en sprekk på siden av likkisten, ifølge Det egyptiske departementet for antikviteter. Det skriver NRK, som først omtalte saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Største sarkofag funnet i Alexandria: – Trolig uåpnet siden antikken

Spøkefull kampanje

Etter at sarkofagen ble åpnet, har det blitt startet en kampanje for å få tillatelse til å drikke den rødaktige kloakken.

Kloakk eller kraftfull mumiejuice? Det er tvilsomt om noen får lov til å smake. Foto: Handout / Reuters/NTB Scanpix
Kloakk eller kraftfull mumiejuice? Det er tvilsomt om noen får lov til å smake. Foto: Handout / Reuters/NTB Scanpix

– Vi trenger å drikke den røde væsken fra den forbannede sarkofagen i form av en kullsyreholdig energidrikk, så vi kan få overta dens kraft før vi dør, står det på siden for underskriftskampanjen.

Foreløpig har 21.705 personer skrevet under. Det virker som om flertallet har underskrevet fordi de synes det er en god spøk, og at få av dem faktisk ønsker å drikke kloakk.

Flere av personene som har skrevet under har lagt igjen kommentarer som kan tolkes ironisk og spøkefullt, og de omtaler kloakken som «mumie-juice» og «mumie-milkshake».

Les også: Arkeologisk funn i Kenya vekker oppsikt