Kongo erklærer at ebolautbruddet er over

<p>Dette bildet viser ebolaviruset. Kongo erklærer at utbruddet er over etter 10 uker.</p>
Dette bildet viser ebolaviruset. Kongo erklærer at utbruddet er over etter 10 uker. Foto: Frederick Murphy / AP/NTB Scanpix

Myndighetene i Kongo erklærer at det 10 uker lange ebolautbruddet er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbruddet har krevd 33 menneskeliv.

– Etter en observasjonsperiode på 42 dager uten noen nye tilfeller, erklærer vi herved at utbruddet av den smittsomme sykdommen ebola er over. Dette er i tråd med internasjonale retningslinjer, heter det i en kunngjøring fra helseminister Oly Iiunga Kalenga.

Utbruddet ble oppdaget i mai i den nordvestlige Equateur-provinsen. Utbruddet er det niende i rekke i Kongo. Det spredde seg til storbyen Mbandaka med 1,2 millioner innbyggere. Eksperter sier at rask reaksjon fra det internasjonale samfunn og tilstrekkelig med vaksine gjorde at utbruddet ble begrenset.

I alt 54 tilfeller ble oppdaget, av dem døde 33.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden