Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn i Aten om å ta kontakt

Folk står på stranden ved Mati øst for Aten, mange av dem har kjørt bilene sine til stranden. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
Folk står på stranden ved Mati øst for Aten, mange av dem har kjørt bilene sine til stranden. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksdepartementet har foreløpig ingen oversikt over nordmenn som kan være rammet eller befinner seg i området hvor de store skogbrannene ved Aten herjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressevakt Kari Eken Wollebæk i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de sammen med ambassaden jobber med å skaffe seg oversikt over situasjonen og om nordmenn er i området og trenger bistand.

– Vi vil oppfordre så mange som mulig til å registrere seg på reiseregistrering.no, sier hun. Dette nettstedet er et tilbud hvor nordmenn på reise i utlandet kan registrere sine kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet, noe som gjør det lettere for departementet å komme i kontakt med nordmenn i situasjoner som denne.

– Vi oppfordrer også nordmenn i området om å holde seg orientert om situasjonen og følge rådene fra lokale myndigheter, sier Kari Eken Wollebæk.

Bakgrunn: Dødstallet stiger etter skogbranner i Hellas

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden