Over 600 arrestert for menneskesmugling til Australia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 600 personer er arrestert i seks ulike land som følge av innstramminger i australsk asyl- og innvandringspolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste den australske innvandringsministeren Peter Dutton tirsdag. Han sa også at siden 2013, da regjeringen strammet inn politikken, har ulike forsøk på å smugle inn til sammen 2.500 personer blitt stanset.

– Jeg har ikke hatt et eneste dødsfall på sjøen på min vakt, sa Dutton.

I 2013 begynte myndighetene å patruljere australsk farvann for å holde øye med flyktninger og migranter på vei til landet.

– Menneskesmuglere er en ond landeplage som ser etter uskyldige menn, kvinner og barn for å ta penger fra dem. De bryr seg ikke om de kommer fram til Australia eller ender på havets bunn, sa Dutton.

Før de konservative kom i regjering ankom over 50.000 flyktninger og migranter Australia, fordelt på 800 båter, over en periode på fem år.

Australia har fått mye kritikk for sin asyl- og innvandringspolitikk der asylsøkere som prøver å nå landet i båt, enten blir sendt tilbake dit de kom fra eller til interneringsleirer på stillehavsøyene Nauru og Manus. Selv om de blir innvilget asyl, er de allerede forhindret fra å kunne bosette seg i Australia. De kan enten reise hjem, bosette seg på Manus eller Nauru, eller et tredje land.

Dutton benyttet anledningen tirsdag til å takke Indonesia, Sri Lanka og Malaysia for hjelpen med å stanse menneskesmuglerne.