USA har gjenforent nær 1.200 migrantbarn med foreldrene

Adalicia Montecino og ektemannen Rolando Bueso Castillo med deres ett år gamle sønn som ble et bilde på de mange barna som er blitt skilt fra foreldrene sine i USA. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
Adalicia Montecino og ektemannen Rolando Bueso Castillo med deres ett år gamle sønn som ble et bilde på de mange barna som er blitt skilt fra foreldrene sine i USA. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs myndigheter oppgir å ha gjenforent 1.187 migrantbarn med foreldrene etter at de ble atskilt ved grensa til Mexico. Mange hundre gjenforeninger gjenstår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De gjenforente barna er eldre enn fem år gamle, og inngår i en gruppe på 2.551 barn som dekkes av gjenforeningsfristen fra dommer Dana Sabraw.

Mot slutten av juni ga Sabraw myndighetene en frist på 14 dager til å gjenforene barn under fem år med sine foreldre, og en frist på 30 dager til å gjenforene de øvrige barna og deres foreldre. Den første fristen ble ikke overholdt av myndighetene, og den siste fristen utløper torsdag.

President Donald Trumps administrasjon har fått massiv kritikk for praksisen med å pågripe alle dem som krysser grensa ulovlig, og å ta barna fra foreldrene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden