Somaliske myndigheter: Al-Shabaab led store tap under angrep på militærbase

Minst 87 medlemmer av opprørsbevegelsen al-Shabaab er blitt drept under angrep mot en militærbase sør i Somalia, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene stammer fra viseinformasjonsminister Aden Isak Ali. Til det statlige nyhetsbyrået SONNA ville Ali ikke opplyse hvor store tapene var blant regjeringsstyrkene.

Tidligere mandag het det at det var ti drepte al-Shabaab-krigere og fem drepte somaliske soldater, men senere på dagen ble tallene kraftig oppjustert.

– Angrepet startet da en selvmordsbomber kjørte en bil fylt med sprengstoff inn i inngangspartiet på basen. Deretter kom tungt bevæpnede opprørere fra ulike retninger, sa den lokale militærlederen Mukhtar Aden Mohamed.

Gjerningsmennene ble ifølge Mohamed drevet ut av området etter flere timer med kamper ved basen, som ligger i nærheten av havnebyen Kismayo.

Den ytterliggående somaliske islamistgruppa al-Shabaab hevder langt flere fra regjeringsstyrkene er drept. I en melding på al-Shabaabs radiokanal oppgir opprørerne at de drepte 27 soldater ved basen.

Basen huser både regionale militærstyrker og somaliske elitesoldater som er trent opp og finansiert av den amerikanske regjeringen.

Al-Shabaab har bånd til terrornettverket al-Qaida og kjemper for å styrte Somalias regjering og opprette en såkalt islamsk stat på Afrikas Horn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden