Mann skjøt mot barer og restauranter i Toronto – kvinne drept

En mann tok livet av en kvinne og såret 13 andre da han søndag kveld gikk nedover en gate i Toronto sentrum og skjøt mot utesteder. Motivet er foreløpig ukjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser at gjerningsmannen er død etter at han havnet i en skuddveksling med politiet. Det er uklart om han ble skutt av politiet eller om han tok sitt eget liv. Flere medier har meldt at han skjøt seg selv etter å ha åpnet ild mot politiet.

Tilstanden for ei ni år gammel jente beskrives som kritisk, mens tilstanden til de tolv andre er ukjent. Alle er sendt til sykehus. Alle ofrene ble skutt med et håndvåpen, opplyser politiet.

Skyteepisoden fant sted i nabolaget Greektown sentralt i Toronto rundt klokken 22 søndag kveld lokal tid.

Ifølge politisjef Mark Saunders er skytingen ikke tilfeldig. Han utelukker ikke terror, men det er også kommet ubekreftede meldinger om at gjerningsmannen var psykisk ustabil.

– Det er ikke gjengrelatert. Det ser ut som det var noen som var svært forstyrret, sier lokalpolitikeren Paula Fletcher til CP24.

Svart hatt

En video viser en svartkledd mann med svart hatt som spaserer raskt, og som avfyrer tre skudd fra fortauet mot minst en butikk eller restaurant.

Greektown er en tett befolket bydel med mange restauranter og utesteder. Skytingen skjedde da mange familier var ute og spiste søndag kveld.

John Tulloch forteller at han og broren akkurat hadde gått ut av bilen sin da de hørte 20–30 skudd.

– Vi bare løp. Vi så folk begynne å løpe, så vi bare løp, sier han.

Skytingen førte til at mange ambulanser og politibiler rykket ut, og områdene i nærheten ble sperret av. Flere beboere gikk ut på gaten, noen av dem i pyjamas, for å se hva som skjedde.

Mer vold

Toronto har den siste tiden vært rammet av flere skyteepisoder, og i helgen skjerpet politiet vaktholdet i byen. Så langt i år har 26 personer blitt skutt og drept i byen. Det er en økning på 53 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi var så vant til å bo i en by der slike ting ikke skjedde. Men det skjer ting i disse dager, og det finnes ikke ord, sier Torontos ordfører John tory.

Skytingen i Greektown skjer få måneder etter at føreren av en varebil kjørte inn på et fortau fullt av mennesker. Ti personer ble drept og 14 såret. Canadisk politi har ennå ikke sagt noe om motivet for angrepet, men sjåføren, Alek Minassian, hadde på forhånd lagt ut en melding på sosiale medier der han refererte til en nettgruppe preget av kvinnehat. Åtte av dødsofrene var kvinner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden