Myndighetene svir av område i Dalarna for å hindre brannspredning

Slukningsarbeid med helikopter over brannen rundt Ljusdal i Sverige, onsdag. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix
Slukningsarbeid med helikopter over brannen rundt Ljusdal i Sverige, onsdag. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I Sverige skal brannmannskapene nå bekjempe ild med ild. Redningsledelsen har besluttet å svi av et område på 800 hektar for å hindre brannspredning i Älvdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette blir den største kontrollerte avbrenningen i moderne svensk historie, skriver SVT.

– For å opprettholde begrensningslinjene må vi forsterke dem, til å begynne med i det nordøstre hjørnet. Der kommer vi til å foreta en såkalt beskyttelsesavbrenning, sier redningssjef Johan Szymanski.

På spørsmål om det kan være en ulempe å tenne på en så stor brann når landet allerede herjes av skogbranner, svarer han at det handler om å fjerne alt brennbart i området.

– Det betyr at når den store brannen kommer til dette området, så er det ikke noe brennbart igjen. Dermed stanser den, sier Szymanski.

Avbrenningen skal skje før området rammes av høye temperaturer i neste uke. Rundt 60 personer fra redningstjenesten og forsvaret skal delta i aksjonen, i tillegg til eksperter på avbrenning. Veiene i området skal holdes stengt mens avbrenningen pågår.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden