Thatchers mann ville ikke ha McCartney med på fest

Blant navnene Margaret Thatchers ektefelle skal ha fjernet fra gjestelisten, var Sir Paul McCartney, Sir David Attenborough og Shirley Bassey. Her er tidligere Beatles-legenden under en konsert i USA i 2017. Foto: Rob Grabowski / AP / NTB scanpix
Blant navnene Margaret Thatchers ektefelle skal ha fjernet fra gjestelisten, var Sir Paul McCartney, Sir David Attenborough og Shirley Bassey. Her er tidligere Beatles-legenden under en konsert i USA i 2017. Foto: Rob Grabowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Margaret Thatchers ektemann Denis skal i 1988 ha fjernet navnet til Beatles-legende Sir Paul McCartney fra gjesteliste til en fest i Downing Street.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i forbindelse med en takkefest i Downing Street, i kjølvannet av Thatchers valgkamp i 1987, at hennes mann Denis skulle inspiserte gjestelisten, ifølge nylig offentliggjorte dokumenter fra The Margaret Thatcher Foundation.

Det var i utgangspunktet kun invitert kjendiser som hadde hjulpet til i valgkampanjen, men statsminister Thatcher ba om at enda flere gjester skulle bli invitert. Thatchers sekretær hjalp til med å utvide gjestelisten ytterligere, med noen store celebre navn., ifølge Sky News.

Rød penn

Deretter gikk gjestelisten til Thatchers ektemann Denis, som med rød penn godkjente enkelte gjester, mens andre ble veid og funnet for lett, deriblant Beatles-legenden Sir Paul McCartney.

Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor Denis ikke ønsket McCartney som gjest, men i et notat skrev han at han ikke ønsket gjester som hadde snakket negativt om kona.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere nektet

– Jeg aksepterer at ikke alle som kommer til våre tilstellinger nødvendigvis befinner seg på «vår side», men samtidig synes jeg det er både ubehagelig og pinlig å skulle ta imot gjester som tidligere har fornærmet statsministeren i offentligheten, skrev han.

Blant de andre store navnene som ikke slapp gjennom Denis' gjestelistesjekk var blant andre Sir David Attenborough, nåværende president Sebastian Coe i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og Goldfinger-sanger Shirley Bassey.