Trump sier at advokatens påståtte opptak «kanskje er ulovlig»

Donald Trump og hans påståtte elskerinne Karen McDougal, som han skal ha hatt et forhold til i ett års tid etter at kona Melania fødte sønnen Braron i 2006.
Donald Trump og hans påståtte elskerinne Karen McDougal, som han skal ha hatt et forhold til i ett års tid etter at kona Melania fødte sønnen Braron i 2006. Foto: Nicholas Kamm Dimitrios Kambouris / AFP

Advokat Michael Cohen skal ha tatt opp en prat med Donald Trump om å betale for en tidligere Playboy-modells taushet. «Kanskje ulovlig», ifølge presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ufattelig at myndighetene kunne bryte seg inn i kontoret til et advokatkontor (tidlig på morgenen) – nesten uhørt. Enda mer ufattelig at en advokat ville tatt opptak av sin egen klient – fullstendig uhørt og kanskje ulovlig, mener Trump.

Utspillet fra Trump kommer fram i en Twitter-melding der presidenten benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med saken omtalt av New York Times.

Avisa skriver at FBI tidligere i år tok et opptak av en samtale mellom Trump og hans daværende advokat Michael Cohen.

Les også: – Trumps advokat tok opp samtale om betaling av elskerinne

Trump-advokat vil samarbeide med Mueller: – Jeg setter familien min i første rekke

Publiserte ikke sak

Ifølge The Wall Street Journal gikk samtalen mellom Trump og hans daværende advokat ut på å kjøpe rettigheter til en Playboy-modells historie.

Modellen hevder å ha hatt et forhold til den nåværende presidenten og hadde allerede solgt historien til The National Enquirer.

Avisa publiserte aldri påstandene.

Aktuelt: Trump foreslår utvisning for protesterende NFL-spillere

Nekter for lovbrudd

Trumps nåværende advokat Rudy Giuliani har bekreftet at opptaket eksisterer. Men han sier at det aldri ble foretatt noen betaling og at den republikanske presidenten aldri har vært innblandet i noe ulovlig.

Opptaket skal ifølge Giuliani være to minutter langt.

Cohen har ikke lenger noe med presidenten eller administrasjonen å gjøre. Han etterforskes for å ha betalt kvinner for å stanse historier om Trump i forkant av valgkampen i 2016.

Les også : Kvinne (29) siktet i «Russia-gate». Republikanere kaller Trump landssviker og forræder: – Jeg er ferdig med ham

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden