Tyskland hever sanksjoner mot Tyrkia

Tyskland hever sine økonomiske sanksjoner mot Tyrkia etter at tyrkiske myndigheter denne uka avsluttet unntakstilstanden i landet. Her et bilde av Tysklands statsminister Angela Merkel og president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Markus Schreiber/AP Photo/NTB scanpix
Tyskland hever sine økonomiske sanksjoner mot Tyrkia etter at tyrkiske myndigheter denne uka avsluttet unntakstilstanden i landet. Her et bilde av Tysklands statsminister Angela Merkel og president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Markus Schreiber/AP Photo/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyskland hever sine økonomiske sanksjoner overfor Tyrkia etter at tyrkiske myndigheter denne uka avsluttet unntakstilstanden i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanksjonene ble innført i juli 2017 og innebar en eksportbegrensning på 1,5 milliarder euro for varer til Tyrkia. Denne blir ikke fornyet for inneværende år, ifølge avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nyheten kommer etter at Tyrkia avsluttet unntakstilstandene innført etter det mislykkede kuppet i 2016.

Unntakstilstanden har vært forlenget flere ganger, og den inneværende perioden gikk ut 19. juli. Drøyt 80.000 mennesker er blitt fengslet i Tyrkia siden kuppforsøket, mens over dobbelt så mange har mistet jobben i offentlig sektor.

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen skal mandag vurdere en «antiterrorlov».

Om forslaget vedtas, forlenges myndighetenes fullmakter til å si opp offentlige ansatte mistenkt for å ha forbindelser til terrorgrupper, med tre år.

– De får det til å se ut som at de opphever unntakstilstanden, mens de i realiteten forlenger den, sier Ozgur Ozel, lederen for opposisjonspartiet CHPs fraksjon i nasjonalforsamlingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden