Uvisst motiv bak knivstikkingen på bussen i Lübeck

Schleswig-Holsteins innenriksminister Hans-Joachim Grote (til venstre) og Lübecks ordfører Jan Lindenau (til høyre) blir orientert av politiet på åstedet der en mann gikk løs på busspassasjerer med kniv fredag. Foto: Markus Scholz / AP / NTB scanpix
Schleswig-Holsteins innenriksminister Hans-Joachim Grote (til venstre) og Lübecks ordfører Jan Lindenau (til høyre) blir orientert av politiet på åstedet der en mann gikk løs på busspassasjerer med kniv fredag. Foto: Markus Scholz / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni personer ble fredag skadd i en voldsepisode på en buss i Lübeck, opplyser tysk politi. En mann skal ha stukket ned passasjerer med en kjøkkenkniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse fra politiet går det fram at seks personer fikk knivskader, mens tre fikk andre typer skader. Angriperen slo også til sjåføren.

En mistenkt mann ble kort tid etter pågrepet. Ifølge politiet dreier det som om en 34 år gammel tysk innbygger med iransk opprinnelse.

Øyenvitner opplyser til avisen Lübecker Nachrichten at bussen var full av passasjerer da en mann plutselig tok opp en kniv fra en veske og begynte å stikke folk rundt seg.

– Ett av ofrene hadde akkurat tilbudt sin sitteplass til en eldre dame da gjerningsmannen plutselig stakk ham i brystet. Det var et blodbad, sier et øyenvitne.

Rask og modig bussjåfør

Bussjåføren skal ha stanset bussen omgående og åpnet dørene slik at passasjerene kunne flykte ut. En av politiets patruljebiler var tilfeldigvis i nærheten, og en mistenkt mann ble raskt pågrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regional innenriksminister for Schleswig-Holstein, Hans-Joachim Grote, roser bussjåføren etter hendelsen og sier at han «unngikk det verste» fordi han handlet på en «rask og modig måte».

Ingen ble drept i knivangrepet.

Uvisst motiv

Et stort antall politifolk rykket ut til bydelen Kücknitz i den nordtyske byen der angrepet skjedde og sperret av området.

Det har foreløpig ikke kommet opplysninger om hva som kan ha vært motivet for angrepet.

– Det er ingenting som tyder på radikalisering av noe slag, sier saksadvokat Ulla Hingst.

34-åringen har ikke forklart seg for politiet og møter for retten lørdag.

En rekke angrep i Tyskland

Tyskland har de siste årene opplevd en rekke angrep rettet mot tilfeldig mennesker. Det verste skjedde i Berlin i desember 2016. Tolv personer ble drept da en tunisier som hadde fått avslag på asylsøknaden, kjørte en lastebil rett inn i en folkemengde på et julemarked.