Mann dømt til 40 års fengsel for terrorplaner i London

En mann ble pågrepet utenfor Parlamentet i London i april i fjor, sekunder før han skulle gå til angrep mot politi, militær eller politikere, ifølge retten. Nå er han dømt til tre livstider i fengsel. Foto: Jan Dahl / NTB scanpix
En mann ble pågrepet utenfor Parlamentet i London i april i fjor, sekunder før han skulle gå til angrep mot politi, militær eller politikere, ifølge retten. Nå er han dømt til tre livstider i fengsel. Foto: Jan Dahl / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 28 år gammel mann ble fredag dømt til minst 40 års fengsel for å lage eksplosiver for Taliban og for å planlegge et knivangrep ved Parlamentet i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Khalid Ali fra London ble pågrepet av bevæpnet politi utenfor det britiske parlamentet i april i fjor. Da hadde han tre knivblader gjemt i klærne. Han var bare sekunder fra å overfalle politi, militær eller politikere, framkom det under høringen av ham forrige måned.

Tirsdag ble rørleggeren funnet skyldig i å planlegge terrorangrep i Storbritannia, i tillegg til to anklager om besittelse av eksplosive materialer tenkt til utlandet.

Fredag dømte dommer Nicholas Hilliard ham til tre livstider i fengsel, en for hver anklage. Han ga terroristen 40 år fengsel for å lage eksplosiver for Taliban i Afghanistan i 2012 og 25 år for planene om å drepe i Storbritannia. I praksis vil det si at han må sone minst 40 år.

– Jeg er ikke i tvil om at det er en meget stor risiko for at du vil begå voldsforbrytelser i fremtiden og forårsake død eller alvorlig skade som følge av dette, sa dommeren i retten.

Visepolitiinspektør Dean Haydon i Metropolitan beskriver Ali som «et ekstremt farlig individ» og fortalte videre at Ali returnerte til London fra en treningsleir i Afghanistan «med et mål om å drepe».

Den fengselsdømte mannen har vært under overvåking av britisk politi i mange år før han 27. april i fjor ble pågrepet ikke langt fra statsminister Theresa Mays kontor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden