Kraftige angrep mot Gaza etter skyting mot israelske soldater ved grensen

<p>Israelske fly og stridsvogner skjøt mot mål over hele Gaza fredag, etter at det ble avfyrt skudd mot israelske soldater ved den sørlige grensen til Gaza. Bildet er tatt under et flyangrep mot regjeringsbygninger i Gaza for en uke siden. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix</p><p></p>
Israelske fly og stridsvogner skjøt mot mål over hele Gaza fredag, etter at det ble avfyrt skudd mot israelske soldater ved den sørlige grensen til Gaza. Bildet er tatt under et flyangrep mot regjeringsbygninger i Gaza for en uke siden. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix

Fire palestinere ble drept da israelske fly og stridsvogner angrep mål over hele Gaza fredag. Angrepene var svar på skudd mot israelske soldater ved grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra den israelske hæren heter det at det ble avfyrt skudd mot israelske soldater fra en folkemengde som begynte å samle seg ved Khan Yunis i det sørlige Gaza.

– Som svar angrep israelske fly og stridsvogner mål over hele Gaza, heter det i kommunikeet.

Israelske myndigheter sier de har utført luftangrep i «stor skala» og satt inn stridsvogner mot steder der militante palestinere har tilhold. Det skal være snakk om åtte Hamas-stillinger.

– Alvorlig angrep

Hamas, som styrer Gaza, opplyser at tre medlemmer av deres militærkommando er drept. Helsemyndighetene i Gaza opplyser at en fjerde person ble skutt og drept under demonstrasjonen ved grensen.

Det israelske forsvaret har ikke kommentert tilstanden til de israelske soldatene som ble beskutt, men beskriver angrepet som «alvorlig».

– Hamas har valgt å trappe opp situasjonen og vil måtte bære konsekvensene av sine handlinger, heter det i en uttalelse fra israelske militærmyndigheter.

Israel har kunngjort at det vil bli hardere reaksjoner mot ansamlinger av palestinere ved grensen, en form for protest som har pågått i flere måneder. Israel varsler også hardere tiltak mot palestinere som forsøker å stifte branner på israelsk område ved hjelpe av ballonger og draker.

FN-advarsel

FN advarte fredag mot opptrappingen av konflikten.

– Alle i Gaza må ta et skritt tilbake fra randen av stupet. Ikke i neste uke, ikke i morgen, men umiddelbart, skriver FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, bulgarske Nickolay Mladenov, på Twitter.

– De som ønsker å provosere palestinere og israelere til en ny krig må ikke lykkes, uttaler FN-diplomaten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden