Ni såret i voldsepisode på buss i Lübeck

Ni personer ble fredag skadd i en voldsepisode på en buss i Lübeck, opplyser tysk politi. En mann skal ha stukket ned passasjerer med en kjøkkenkniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra politiet går det fram at seks personer fikk knivskader, mens tre fikk andre typer skader. Angriperen slo også til sjåføren.

En mistenkt mann ble kort tid etter pågrepet. Ifølge ubekreftede meldinger dreier det som om en mann i 30-årene fra Iran.

Øyenvitner opplyser til avisen Lübecker Nachrichten at bussen var full av passasjerer da en mann plutselig tok opp en kniv fra en veske og begynte å stikke folk rundt seg.

– Ett av ofrene hadde akkurat tilbudt sin sitteplass til en eldre dame da gjerningsmannen plutselig stakk ham i brystet. Det var et blodbad, sier et øyenvitne.

Bussjåføren skal ha stanset bussen omgående og åpnet dørene slik at passasjerene kunne flykte ut. En av politiets patruljebiler var tilfeldigvis i nærheten, og en mistenkt mann ble raskt pågrepet.

Et stort antall politifolk rykket ut til bydelen Kücknitz i den nordtyske byen der angrepet skjedde og sperret av området.

Det har foreløpig ikke kommet opplysninger om hva som kan ha vært motivet for angrepet.

Tyskland har de siste årene opplevd en rekke angrep rettet mot tilfeldig mennesker. Det verste skjedde i Berlin i desember 2016. Tolv personer ble drept da en tunisier som hadde fått avslag på asylsøknaden, kjørte en lastebil rett inn i en folkemengde på et julemarked.

Personvernpolicy