Sør-Koreas avsatte president dømt til åtte års fengsel

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye ble fredag dømt til åtte års fengsel. Foto: AFP / NTB scanpix.
Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye ble fredag dømt til åtte års fengsel. Foto: AFP / NTB scanpix.

Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye ble fredag dømt til åtte års fengsel blant annet for å misbruke statlige midler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Park ble fredag dømt til seks års fengsel for å ulovlig ha tatt imot 3,3 milliarder won (24 millioner kroner) fra landets etterretningsbyrå, og ytterligere to års fengsel for på upassende vis ha blandet seg inn i sitt partis valg av kandidater til nasjonalforsamlingen.

Fredagens dom er en separat sak som omhandler ytterligere korrupsjonstiltaler. Med denne dommen kan Park risikere flere tiår i fengsel.

Les også: Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye dømt til 24 års fengsel

I april ble Park dømt til 24 års fengsel for maktmisbruk, utpressing og for å ha tatt imot bestikkelser, men denne dommen er anket av påtalemyndigheten.

Fredag var det også et rettsmøte i ankebehandlingen i denne saken, og påtalemyndigheten ba da om 30 år fengsel imot Park. Det er samme påstand som i forrige rettsrunde, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Park (66) ble avsatt i en riksrettsprosess og ble pågrepet i mars i fjor. Hennes avgang kom etter at hundretusener av sørkoreanere hadde demonstrert i gatene i lang tid med krav om at hun måtte gå av.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden