68 prosent av republikanerne fornøyde med Trumps Putin-håndtering

En spørreundersøkelse viser at 79 prosent av republikanerne er fornøyde med president Donald Trumps håndtering av pressekonferansen med Russland-president Vladimir Putin etter møtet mellom dem mandag. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
En spørreundersøkelse viser at 79 prosent av republikanerne er fornøyde med president Donald Trumps håndtering av pressekonferansen med Russland-president Vladimir Putin etter møtet mellom dem mandag. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

68 prosent av republikanerne gir tommelen opp etter president Donald Trumps toppmøte med Putin mandag, viser en ny spørreundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens kun en tredel av amerikanerne og åtte prosent av demokratene er fornøyde med hvordan Trump håndterte møtet med Putin, får han stor støtte fra lojale republikanere. Det viser spørreundersøkelsen gjort av CBS News og Axios/Survey Monkey.

Undersøkelsen viser også at 70 prosent av amerikanere generelt tror på amerikansk etterretnings konklusjon om at russerne blandet seg inn i presidentvalget i 2016, mens kun 51 prosent av republikanerne tror på det.

Tolv russiske etterretningsagenter ble fredag tiltalt av en storjury i USA for innblanding i 2016-valget i form av omfattende dataangrep av Demokratene.

En annen undersøkelse gjort av Axios viser at hele 79 prosent av republikanere støtter hvordan Trump håndterte pressekonferansen etter møtet med Putin. Demokratene er ikke like imponerte, og kun sju prosent gir presidenten tommelen opp.

Han har etter toppmøtet blitt sterkt kritisert både i hjemlandet og internasjonalt for at han ikke utfordret Putin.

Trump nektet i Helsingfors å stille seg bak konklusjonen fra et samlet amerikansk etterretningsmiljø om at Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i 2016. Da han kom hjem til Washington, hevdet han imidlertid at han hadde forsnakket seg under pressekonferansen med Putin.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden